Nedelja 29.04.2018.
17:13
Vestionline

"Srbija i Crna Gora da koriste što su blizu jedni drugih"

pixabay

- Svakako da je privredna saradnja slika i ogledalo ukupnih međunardžavnih odnosa Crnge Gore i Srbije i siguran sam da sa zadovoljstvom možemo, sa jedne i sa druge strane, da kažemo da odnosi idu uzlanom linijom - rekao je Simović Tanjugu.

Naveo je da odnosi dve zemlje mogu da se okarakterišu kao veoma dobri, korektni i prijateljski, kao i da privredna saradnja pokazuje trendove rasta.

- Siguran sam da i u narednom periodu treba da budemo upućeni jedni na druge i koristimo ono što je komplemnetarnost naših ekonomija. Da koristimo blizinu tržišta i međusobno razumevanje i tradiciju, kao i ono što je od obostranog interesa - poručio je.

Simović ističe da je veoma važno da ekonomska saradnja bude dvosmerna i usmerena na dobrobit naših kompanija i građana.

On je, takođe, rekao da podržava inicijativu za formiranje zajedničkog tržišta u regionu, koju je ranije pokrenula Srbija.

Istakao je da se Crna Gora i Srbija, kao i ceo region pripremaju za članstvo u EU i tome posebno doprinose već potpisani sporazumi, na primer CEFT-a, "koji su predvorje EU".

- Ja sam jedan od onih koji smatraju da se kroz realizaciju tih sporazuma i regionalnu saradnju zajednički spremamo za evropski šampionat. Spremamo se za ta buduća vremena kada će Srbija i CG, kao i ceo region, biti deo porodice evropskih naroda - naveo je Simović.

2024 © - Vesti online