Nedelja 29.04.2018.
14:52
Vestionline, Tanjug

Diković: Neću da pričam o svojoj penziji

V. Sekulić
Mandat mu ističe u junu: Ljubiša Diković

- Nije ta tema ključna i nešto o čemu bi trebalo da se piše. A ja ne mogu i neću da pričam o tome - rekao je Diković, preneo je "Alo".

Diković je, kako list navodi, stekao sve zakonske uslove i u maju bi mogao već da se povuče, a mandat mu ističe u junu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će doći do promena u Vojsci i policiji i poručio da o nasledniku načelnika Generalštaba trenutno ne razmišlja.

- Nisam ni znao da mu ističe mandat, nije me vojni kabinet upozorio - rekao je Vučić i dodao da je "u svakom slučaju opterećen mnogim drugim stvarima, pre svega Kosovom".

Promena u Vojsci će, istakao je, svakako biti, i to značajnih:

- Ne može da se dogodi da kad vam dođe generalna inspekcija u neku jedinicu pola te jedinice nije tu. I to ne zato što nešto rade, već zato što znaju da ne mogu da savladaju određene fizičke i druge prepreke. Šta onda da radimo s "migovima" i drugim stvarima - rekao je Vučić.

Pojedini beogradski mediji naveli su da bi mogući naslednik generala Dikovića mogao da bude general Mojsilović, koji trenutno obavlja dužnost pomoćnika ministra za politiku odbrane, a na mesto zamenika načelnika GŠ mogao da dođe Petar Cvetković, sadašnji šef Vojnobezbednosne agencije.

2024 © - Vesti online