Nedelja 29.04.2018.
19:15
Đ. Barović - Vesti

Zavičaj doneli u Vićencu

Privatna arhiva
Čuvari običaja: Mladi folkloraši

Pred oko 500 prisutnih, održan je prigodan kulturno-umetnički program, a domaćini su pozdravili zvaničnike Bijeljine na čelu sa Draganom Đurđevićem, zamenikom gradonačelnika i Milenkom Mitrovićem, potpredsednikom Skupštine grada.

- Igrom i pesmom prošetali smo kroz sve krajeve Srbije i Republike Srpske i na taj način, bar na kratko, doneli malo zavičaja u Vićencu - objašnjava Dušan Aleksić, predsednik Sloge iz Vićence.
Već sledećeg dana 16 ekipa iz Trsta, Udina, Treviza, Bolcana i Vitorio Veneta učestvovalo je fudbalskom turniru.

Spremni za Banjaluku

Dušan Aleksić ističe da je Sloga spremna za predstojeću Evropsku smotru srpskog folklora u Banjaluci, ali i za Internacionalni dečji festival, koji će u Bijeljini biti održan početkom juna.

Već polovinom maja, ovo društvo organizuje tradicionalnu manifestaciju Pasuljijada, pa se očekuje učešće najmanje 20 ekipa iz cele Italije, ali i Evrope.

U finalnoj utakmici ekipa Edil Gostića pobedila je, na penale, posle nerešenog ishoda u regularnom delu takmičenja (2:2) ekipu SKZ Arzinjana i osvojila prvo mesto. U dogovoru ekipa, za treće mesto su se samo izvodili penali, a u duelu golgetera Srbije Sporta iz Trsta i Despota K2, više sreće je imala ekipa Despota. Za najboljeg golmana je proglašen Miloš Marković iz ekipe Edil Gostić, a najbolji igrač je Aleksandar Janković iz ekipe SKZ Arzinjano.

Privatna arhiva
Dušan Aleksić (prvi zdesna) sa gostima
2024 © - Vesti online