Subota 28.04.2018.
17:55
Vestionline

"Nećemo u NATO, naša politika je najbolja moguća"

Tanjug
Aleksandar Vučić

On je naveo i da smatra da je politika koju danas vodimo najbolja i najsigurnija za Srbiju.

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa predstavljenom Ohridskom grupom za podršku Makedoniji na evoatlantskom putu, koju čine bivši zvaničnici i diplomate EU i NATO, i dodao da im i ne treba ta grupa i da je dovoljno da se njihovi građani tako izjasne.

- Srbija nema nikavih aspiracija za ulazak u bilo kakve vojne saveze pa ni u NATO. Ako neka druga vlast i neka druga vlada bude želela to da uradi, sasvim sam siguran da im nikakva grupa neće biti potrebna. A, što se mene tiče ne mislim da je to put Srbije i da je to najbolji put Srbije - rekao je Vučić.

Vučić smatra da je politika koju danas vodimo najbolja, najpametnija i najsigurnija za Srbiju i dodaje:

- Kao što vidite Srbija je poslednjih nekoliko godina najpre uspela da se izvuče iz bakrotstva, da spusti nezaposlenost više nego dvostruko, da treću godinu za redom ima suficit u budžetu, uspela jedina da značajno smanjuje javni dug što po prvi put govori Fiskalni savet... Kada sam postao predsednik vlade bio je javni dug 77 odsto, danas je 57 odsto, a biće 51 odsto - kaže Vučić.

Kako je rekao tamo gde imamo loše rezultate i zbog čega ne može ni da se raduje ni rastu BDP od 4,5 odsto ni drugim dobrim stvarima koje smo uradili je broj rođenih u našoj zemlji.

- Ne znam šta da radimo, sve svetske stručnjake, sve koji mogu da nam pomognu pozvaćemo. Za to nam je potrebno pet grupa ako možemo da nađemo najboljih i nastručnijih ljudi, ali pre svega mislim da je važno da građani osete da mogu da imaju bolju budućnost da ne bi gubili veliki broj ljudi - naveo je predsednik Srbije.

Još jednom je poručio da politiku nećemo da menjamo, da ćemo imati prijateljske odnose sa Rusijom, da joj nećemo uvoditi sankcije, da nećemo da idemo u vojne saveze, da nećemo u NATO niti druge saveze, i da ćemo da se "držimo naših postulata i politike da nam zemlja ide ubrzano napred i da sačuvamo mir i stabilnost što je od najvećeg značaja".

2024 © - Vesti online