Subota 28.04.2018.
13:30
Vesti

Mrtva usta ne govore

Vesti
Vilu zamenio zatvorskom ćelijom: Ron Medić

Sada mediji podsećaju da je on bio "osoba od interesa" u još jednom, nikad rasvetljenom ubistvu. Reč je o likvidaciji Lesa Sambe, poznatog sa hipodroma. Kako je rečeno na sudu, Les Samba je isporučio deo od 500.000 dolara kojima je plaćeno ubistvo Majkla Mekgerka. Nedugo nakon prvog hapšenja Medića nađeno je Sambino telo, a očito je likvidiran u "sačekuši".

Kako je jedan detektiv kazao "Dejli telegrafu", Samba bi u istrazi Mekgerkovog ubistva bio ključni svedok.

- On je mogao da bude veza između novca i Medića - rekao je detektiv.

Samba je bio veoma poznat na hipodromima Australije, a imao je zabranu koju su mu izrekle sportske vlasti Viktorije i bio je pod istragom u Zapadnoj Australiji.

Njih dvojica zajedno su posedovali najmanje pola tuceta konja za trke, a za Sambu se verovalo da ima snažne veze sa kriminalnim podzemljem u Sidneju. Policija veruje da su u ubistvu Sambe učestvovala dvojica zločinaca.

Pre smrti, od Sambe je traženo da izađe pred Komisiju NSW za borbu protiv kriminala, gde bi bio ispitan u vezi sa ubistvom Mekgerka.

Poreklo novca kojim je plaćeno Mekgerkovo ubistvo nije poznato, ali svedoci tvrde da ga je obezbedio Samba. Policija veruje da se Samba poslužio lažnom vozačkom dozvolom da kupi kartu i odleti u Pert kako bi došao do novca za Medića. Samo nedelju dana pre nego što je Mekgerk ubijen, Medić i Samba bili su zajedno na Novom Zelandu gde su prodavali konje.

Krunski svedok Fortunat Gatelari rekao je da je njegov bivši bliski prijatelj Medić bio veoma besan zbog sudskih parnica sa Mekgerkom, u kojima je bilo reči o milionima dolara. Medić mu je rekao da je zbog toga "postao predmet podsmeha u istočnim naseljima". To je, po Gatelariju, bio motiv da od njega zatraži da "preuzme brigu o tom momku".

Hici s leđa

Samba je nađen mrtav u februaru 2011. na Bekonsfild parejdu u Melburnu. Ovaj otac dvoje dece bio je pogođen hicima u glavu i leđa. Njegova smrt dogodila se samo četiri meseca nakon Medićevog hapšenja u vezi sa Mekgerkovim ubistvom. Policija je tada imenovala Medića kao "osobu od interesa" u vezi sa Sambinom smrću.


 

2024 © - Vesti online