Petak 27.04.2018.
23:23
Z. Marjanović - Vesti

Dečaka častio harmonikom

Z. Marjanović
Uči da svira: Srećni Dragan Božović

Sve je, zapravo, vezano za želju sedmogodišnjaka Dragana da ima harmoniku i da jednog dana postane čuveni harmonikaš. Za sada mu je ispunjen prvi deo želje zašta se pobrinuo dečakov novi prijatelj Miroljub, a za drugi deo, da postane harmonikaš na glasu, Dragan će morati itekako da se potrudi.

- Od kada je Dragan prohodao i progovorio stalno je tražio da mu kupimo harmoniku, ali, pošto živimo skromno, za tu njegovu želju nikada nije bilo para. Jednom prilikom sam u novinama pročitala tekst o Miroljubu i njegovim humanitarnim akcijama, između ostalog i da je tražio nekog darovitog dečaka kojem bi poklonio harmoniku. Bila sam uporna, došla do njegovog telefona i sve je bilo dogovoreno u nekoliko reči - objašnjava Draganova majka Dragana Božović.

Z. Marjanović
Dragan i darodavac Miroljub Milanović

Kruševljanin Miroljub Milanović Cara je u gradu kneza Lazara poznat po brojnim humanitarnim akcijama nakon porodične tragedije nakon čega je smisao života pronašao u pomaganju ugroženima, sirotinji, bolesnima, ali u ovom slučaju haromonikom je istinski obradovao dečaka Dragana.

Z. Marjanović
Prijatelji za sva vremena: Miroljub i Dragan

- Nažalost, pre 15 godina sam izgubio sina i od tada je smisao mog života da pomažem drugima. Osnovao sam humanitarni fond koji je do sada pomogao mnogima. Ne mogu rečima da opišem Draganovu radost kad sam mu uručio harmoniku i sada sam već siguran, kada sam video sa koliko je ljubavi prigrlio instrument, da će biti dobar harmonikaš. Naravno, novopečenog sedmogdišnjeg harmonikaša sam, kakav je red, okitio sa nekoliko novčanica, za sada da ima za bombone i čokolade - reči su Miroljuba Milanovića koji je prevalio brojne kilometre kako bi stigao do kapije na kojoj ga je nestrpljivo čekao Dragan Božović.

O Draganu Božoviću komšije, a i njegova baka Milinka govore kao vrednom i dobrom dečaku koji je po svemu i zaslužio da mu se ostvari san i da dobije toliko željenu harmoniku.
Sedmogodišnji vlasnik male harmonike kada je dobio poklon darodavca častio flašom čuvene rakije iz ovog kraja i vuninim čarapama.

Idol mu Kemiš

- Baš sam srećan jer je čika Miroljub ispunio svoje obećanje, ja sam dobio harmoniku i sada mi preostaje još samo da vežbam i da jednog dana prevaziđem i Kemiša koji je za mene najveći majstor na harmonici - poručuje Dragan Božović najmlađi i verovatno najsrećniji harmonikaš u ovom delu Srbije.





 

2024 © - Vesti online