Subota 28.04.2018.
08:08
O. Đoković - Vesti

Druženje za filmsku priču

Pariz u proleće je mnogo lep u šta se uverila i grupa od 28 igrača Londonaca stasalih od 14 do 18 godina, treba dodati i roditelje od nekih, i prijatelje, koji su za dolazak u grad svetlosti izabrali evrovoz ispod kanala Lamanš, avion, autobus, kola, sve je super kad se stiže na provod.

Trg Trokadero s pogledom na Ajfelov toranj je, priznadoše mlađani gosti: "Lepši nego na filmu." I slikarski Monmartr je lepši nego na filmu. I katedrala Notr Dam. Pa, avenija Šanzelize. A tek prodavnica kozmetike Sefora. Znate li koliko je fudbalsko igralište? Eto, toliko je velika Sefora, pa kako da joj odoliš?!

O. Đoković
Biću bolji od svih: Antoan Petrovski

Aantoan zna sva kola

Prelepi dečak Antoan (4) je sin bubnjara Mladosti Stefana Petrovskog. Posmatra ih obojicu predsednica Letica:
- Antoan ne propušta nijednu probu, ima i malecki bubanj, pa sve kako tata, tako i on. Naučio sva kola. To dete je naša svetla budućnost.
Antoan je teta Miri Teskerdžić, koju je u publici upoznao tokom koncerta, ozbiljno saopštio:
- Kad narastem imaću ovako šarenu garderobu i igraću bolje od svih.

Sve su to obišli članovi "Rastka" koji je do sada nanizao 35 godina postojanja delujući pri crkvi Sv. Save u Londonu, a tamo se isprepletano uče maternji jezik, ćirilica, pesme i kola, tradicija, običaji, pravoslavna vera. I svi to vole.

Koncert pod naslovom Mladost-Rastko mogao se nazvati i Malo ja - malo ti. Smenjivali su se igrači, nošnje, nasmejana lica. Svima se mnogo aplaudiralo, ali su rekorderi bili oni najmajušniji.

- Toliko su ta najmlađa dečica uživala u svom nastupu, a i gledajući starije, da su došli da me pitaju mogu li i oni da imaju solističke tačke - kroz osmeh govori Danijela Aćimović, koreograf Mladosti.

Dolazim opet

Mama Katica Pavličević, poreklom iz Brusa kod Kruševca, učiteljica je u Školskom centru "Jelena Anžujska", njena Anita (6) ne krije oduševljenje:
- Divno je! Opet ću doći, dovešće me mama.

Slike sa pozornice upijalo je 200 okupljenih posmatrača, a kako nije bilo veresije, svaki od njih platio je ulaznicu. U publici su i predstavnici naših udruženja, predvodi ih Bojan Stefanović, predsednik Zajednice kulturno-umetničkih društava Francuske, njemu dlanovi brideli, ovako govori:

- Meni nije ništa draže od razigrane mladosti.

Uistinu je bio čaroban ovaj doživljaj London-Pariz, te nekako ispada: Gde si - da si - Srbin si.

Revanš u junu

U Mladosti, u ruke sestre Sandrine (budući psiholog) i brata Siniše Jovanovića prelaze svi malo odrasliji, uvek im je nastup bez greške, a na sve je s nezamenjivom čelnicom Leticom motrio je i umetnički rukovodilac Saša Prljević. Uz njih, ne trepnuvši, bila je predsednica "Rastka" Nada Grkinić i kako se i pretpostavilo, pao je dogovor za revanš, dakle, sjuriće se Parižani u London 30. juna.







 

2024 © - Vesti online