Četvrtak 26.04.2018.
14:56 >> 15:17h
Vestionline, Tanjug

Haos u Skupštini: Šešelj ponovo psovao "majku ustašku" (VIDEO)

N. Đurović
Nastup u Skupštini: Vojislav Šešelja

Poslanica Tepić je tokom rasprave upitala javnu tužiteljku Zagorku Dolovac da li će inicirati zabranu SRS nakon presude u Hagu, kojom je Vojislav Šešelj osuđen za zločine protiv čovečnosti, a Šešelj joj je dobacivao i poručio da će joj "j... majku ustašku".

Sve je mobilnim telefonom snimio poslanik DS Radoslav Milojičić, koga je Šešelj takođe vređao na isti način, a kako je poslanik demokrata naveo, pridružilo mu se još nekoliko poslanika SRS. 

Predsedavajući u tom trenutku Veroljub Arsić nije reagovao, a kako je Milojičić rekao za Blic rekao mu je i da "nije čuo dobacivanje". Od Arsića su demokrate zatražile da se pismeno izjasni o tome. 

Šešelj se tako ponovo našao u centru pažnje, nakon prošlonedeljnih incidenata posle kojih su usledile nove tenzije na relaciji Srbija-Hrvatska. 

Zanimljivo je da je do malog diplomatskog rata došlo nakon navodnog psovanja hrvatske delegacije u Skupštini Srbije i gaženja hrvatske zastave, što su događaji koje dosad niko osim predstavnika SRS nije sa sigurnošću potvrdio. 
Javnost, ali i predstavnici hrvatskog Sabora, su sa tim "incidentom" upoznati tek posle čudnog saopštenja SRS u kome se navodi da je "Šešelj psovao delegaciju i gazio hrvatsku zastavu", ali je bez obzira na to delegacija povučena, a Srbija i Hrvatska od tada razmenjuju oštre izjave. 

Takođe, prošle nedelje je poslanica DS Aleksandra Jerkov objavila da su je vređali poslanici SRS, a objavila je i fotografiju na kojoj se vidi da joj je neko na skupštinskim papirima ostavio poruku "Ku*vo ustaška".

2024 © - Vesti online