Četvrtak 26.04.2018.
11:56
Vestionline

Čanak: Pravimo gluposti, ali napredujemo!

abaliga.com/Partizan NIS
Pomak evidentan: Nenad Čanak

Crno-beli su savladali Dorćolce 93:82 i došli do trećeg trijumfa u Superligi Srbije posle kojeg su usamljeni na prvom mestu grupe B.

- Vidi se napredak, pre svega, u protoku lopte. Završili smo meč sa 24 asistencije, što dugo nije slučaj. Defanzivno smo bili na dobrom nivou, osim u nekoliko situacija. Istina, moramo mirnije da završavamo utakmice. Nismo dobro reagovali u finišu, nedopustivo je da pravimo nesportski faul na naš posed u trenucima kad se protivnik vrača u meč. Igračke gluposti i nesnalaženja na presing po celom terenu sa udvajanjem, gde naši spoljni igrači nisu pokazali inicijativu da to reše, bacaju mrlju na pobedu, ali sve u svemu neki napredak je vidljiv - rekao je Čanak.

Sa druge strane, trener Dinamika Miroslav Nikolić razlog poraza nalazi u prevelikom broju grešaka.

- Nismo imali koncentracije, mnogo smo grešili. Oni su poveli velikom razlikom, posle smo uspeli da stignemo s mlađom ekipom. Mlađi igrači su odigrali mnogo bolje nego oni od kojih sam više očekivao, tako da smo izgubili zasluženo. Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi. Bolja je ekipa od naše, ima više igrača u rotaciji... - kazao je Nikolić.

2024 © - Vesti online