Petak 23.07.2010.
15:08
Vestionline

Hrvati i dalje tuku srpske turiste

Oca i dvojicu sinova starosti od 14 i 16 godina je, kako javlja Slobodna Dalmacija, najpre je verbalno napao stariji muškarac u alkoholisanom stanju, da bi se kasnije incidentu priključio i šesnaestogodišnji mladić koji je jednog od sinova ošamario, a drugog udario u lice.

Oni su odbili lekarsku pomoć, a policiji su rekli da su napadnuti zbog toga što su na plaži govorili ekavicom.

Napadači na srpske turiste, šesnaestogodišnjak, a drugi četrdesetsedmogodišnjak, kome je izmereno 2.8 promila alkohola u krvi, privedeni su prekršajnom sudiji u Zadru.

Ovo je samo jedan u seriji incidenata na hrvatskom primorju. Pre 12 dana, grupa hrvatskih huligana pretukla je jednog Srbina kod Šibenika.


Na meti hrvatskih siledžija nekoliko dana posle, našli su se i strani turisti u Dubrovniku i Splitu.

Hrvatsko ministarstvo unutrašnjih poslova za ovu godinu nema podataka o napadima na državljane Srbije i oštećivanje imovine. Tokom 2009 je, pak, u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj evidentirano ukupno 29 takvih dela.


Tada su zabeležena dva narušavanja javnog reda i mira tučnjavom, četiri narušavanja javnog reda i mira svađom i verbalnim napadom, 10 krađa registarskih tablica sa motornih vozila i tri oštećenja motornih vozila. Dva oštećivanja vozila i jedan napad su okarakterisani i kao krivično delo, a ne samo kao prekršaj, a počinioci su uhvaćeni.

2024 © - Vesti online