Petak 23.07.2010.
14:42
Vestionline

Deca iz Gaze oborile Ginisov rekord u tapkanju lopte

Pokušaj obaranja rekorda obavljen je na jednoj, već godinama razorenoj aerodromskoj pisti, nedaleko od grada Gaze, na jugu te male teritorije. Cilj je da što više dece tokom pet minuta dribla košarkašku loptu, a na zvišduk pištaljke sva deca bacaju loptu u vazduh.

Čekaju potvrdu: 7.500 dece tapkalo loptu pet minuta kako bi oborili Ginisov rekord

Oko 7500 dece u Gazi učestvovalo je u ovom poduhvatu,a 7.203 uspešno je pet minuta u mestu tapkalo loptu. Šef Ujedinjenih nacija za palestinske izbeglice na Bliskom istoku (UNRWA) Džon Ging kazao je da će se posle nekoliko dana zvanično znati da li su deca izborila ulaz u Ginisovu knjigu rekorda.

Ako bude potvrđeno, onda će time biti oboren rekord koji su postigla američka deca 2007. godine u Inidijani u SAD.

Pokušaj obaranja rekorda organizovan je u okviru 1.200 letnih kampova UN za decu u kojima se trenutno nalazi oko 250.000 mališana iz pojasa Gaze. Prošle godine ta deca postigla su svoj prvi svetski rekord simultanim puštanjem 3.000 papirnih zmajeva, što će iduće sedmice pokušati da nadmaše, naveli su u UNRVA.

UNRVA pruža pomoć u snabdevanju hranom, ali se bavi i edukacijom i zdravstvenom brigom više od milion Palestinaca iz pojasa Gaze, koji za sebe kažu da su izbeglice.

2024 © - Vesti online