Utorak 24.04.2018.
16:56
Vestionline, Tanjug

Kitarović: Ne zanimaju me recipročne mere Srbije

Tanjug
Kolinda Grabar Kitarović

Kako je rekla, zanima je nastavak dijaloga.

- Ne zanima me koji će biti recipročan odgovor Srbije, zanima me nastavak dijaloga. Srbija mora odlučiti kako će dalje - rekla je Grabar-Kitarović.

Grabar Ktarović je u emisiji Hrvatskog radija "S predsednicom izvan protokola", upitana kako bi ocenila odnose dve zemlje, nakon incidena koje je izazvao lider radikala Vojislav Šešelj u srpskom parlamentu i izjava Vulina, Kitarović kaže da, naravno, ne može biti zadovoljna stanjem odnosa dve zemlje. 

- Godinama i mesecima radili smo na poseti Aleksandra Vučića Hrvatskoj i konkretnim merama koje moraju ići u cilju rešavanja otvorenih pitanja - rekla je. 

Grabar Kitarović je izrazila zabrinutost nakon pretnje koje je Šešelj uputio, a na koje se, kako kaže, ntko u Srbiji nije osvrnuo, nije ih osudio. 

- Naravno, ja sam osudila istup Vojislava Šešelja i komentare, mada mislim da takvi likovi ne treba da vode našu politiku. Šešelj i Vulin su unutrašnje pitanje Srbije, na njima je da to reše. Oni su problem Srbije - rekla je Grabar Kitarović, preneli su hrvatski mediji.

2024 © - Vesti online