Utorak 24.04.2018.
18:02
B. M. - Foto: B.M.

Novi prilog za narodne kuhinje na putu

B.M.
Prikupljanje pomoći u minhenskom hramu

Svake nedelje i praznika Stana Jovanović dolazi u hram Sv. Jovana Vladimira kralja srpskog u Minhenu i pomaže u poslovima čišćenja i održavanja hrama i prostora u porti, ali i radi na prodaji knjiga, kalendara, tamjana i drugih crkvenih stvari.

Uz sve to, ona prikuplja i dobrovoljne priloge onih koji žele da pomognu održavanje i dalji rad narodne kuhinje u Gračanici i već je nekoliko puta tako prikupljen novac slala preko Humanitarnog mosta "Vesti" u Gračanicu.

Ovaj put ona je prikupljajući priloge u minhenskom hramu, najviše za Vaskrs, ponovo poslala prilog posredtvom naše Redakcije u Bad Filbelu, koji će dobro doći organizatorima narodne kuhinje gde topli obrok dnevno dobija više od 2.000 Srba koji žive u Gračanici i okolini.

Među priložnicima u ovoj akciji su baka Rosa i njene četiri unuke, Srđan i njegov sin Dušan, Stanka Radovanović, Brane Đukanović, Petar Knežević, Sonja Jovanović, čiča Dalibor, Helena Kostić, porodica Sikimić, Biljana i Vladan Kostić, porodice Spasojević i Živković rodom iz Zvečana na Kosovu i Metohiji i mnogi drugi.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

2024 © - Vesti online