Utorak 24.04.2018.
00:22
Z. Marjanović i D. N. Petrović - Vesti

Da ožive Ponikve i Dubinje

Facebook/Aerodrom Ponikve
Užice nudi svoj aerodrom državi: Ponikve

Gradonačelnik Petković je, ponesen "aerodromanijom", na istu adresu poslao molbu da država preuzme i aerodrom Ponikve.

- Mi nismo u prilici sami svojim kapacitetima da razvijamo aerodrom u obimu koji je neophodan Srbiji, Zlatiborskom okrugu i gradu Užicu - poručio je gradonačelnik Tihomir Petković predsedniku i premijerki.

Dodaje da je grad Užice godišnje izdvaja između 200.000 i 300.000 evra za JP Aerodrom Ponikve, što je veliko opterećenje za budžet.

I opština Sjenica je zainteresovana da aktivira vojni aerodrom Dubinje na Pešteru, koji je 1999. godine NATO znatno oštetio....

- Dobar deo eksplozivnih sredstava je uklonjen, izvršeno je deminiranje ogromnog aerodromskog kompleksa, uskoro nam, uz pomoć norveške narodne pomoći, predstoji dodatno čišćenje. Cilj nam je da aerodrom Dubinje oživi - ističe Hazbo Mujović, predsednik opštine Sjenica.

Žitelji Sjenice i celog Peštera smatraju da bi time i te kako bio olakšan transport sjeničkih specijaliteta do kupaca širom Evrope i sveta.

- Pozivamo Vladu Srbije da nađe strateškog partnera. Nemamo ništa protiv da država preuzme aerodrom ili ga nekom ustupi na korišćenje, samo da avioni polete sa Peštera - naglašava Mujović.

2024 © - Vesti online