Subota 21.04.2018.
19:29
Slobodna Dalmacija

Bogataši šokirani: Tražili 15 kuća, niko nije hteo da im proda

pixabay.com
 

Tržište, uglavnom, nije mrtvo. Kriza je prošla, novac se vrti, baš kao i duž cele hrvatske obale, pri čemu je imati kuću na Rivijeri apsolutni hit. San mnogih stranaca koji imaju viška novca i slobodnoga vremena jeste kameno zdanje pod Biokovom. Okućnica, loza, nekoliko maslina i pogled do Italije. 

- Kuće po selima, do 100.000 evra, za obnovu, jako su tražene, ali ih nema - kažu u makarskoj agenciji "Novi dom". 

Nema ih iz dva razloga. Prvi je što su i vlasnici prepoznali njihov potencijal, pa ih sami uređuju i iznajmljuju, a drugi je što mnoge imaju puno vlasnika, pa im je nemoguće ili jako teško "očistiti" papire. 

- Prodaja kuća i inače je specifična jer je svaka kuća poseban slučaj. Puno toga zavisi od položaja, pogleda, infrastrukture, tako da cena kvadrata tu jako varira - objašnjavaju iz agencije, dodajući kako su posebno tražene nekretnine u Tučepima i Brelima. 

Nedavno je jedna agencija bila pred velikim poslom, došli Vijetnamci s namerom da kupe čak 15 luksuznih vila. Odmah, novac nije problem. 

- Po vili su bili spremni da plate dva miliona evra, ali kad su shvatili da je ponuda na Rivijeri ravna nuli, naglo su se odjavili iz hotela u kome su odseli i otišli dalje da traže - prepričava vlasnica jedne agencije za nekretnine.

2024 © - Vesti online