Petak 20.04.2018.
15:30
Vestionline

Tončev sa američkim ambasadorima u Srbiji i Hrvatskoj

MSP
Kajl Skot, Ivica Tončev i Robert Kohorst

Točev je naglasio je da je Srbija čvrsto opredeljena za članstvo u Evropskoj uniji i da se zalaže za regionalnu stabilnost i razvoj, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Američki ambasadori su se interesovali oko bilateralnih odnosa Srbije i Hrvatske o čemu ih je državni sekretar detaljno informisao apostrofirajući da je pokrenut rad brojnih mešovitih komisija i odbora koji rade na rešavanju bilateralnih pitanja.

Državni sekretar  ukazao je sagovornicima da je prevashodni interes Srbije da se očuva mir, stabilnost i bezbednost regiona Zapadnog Balkana, čemu doprinosimo konstruktivnim postavljanjem i što ćemo činiti i ubuduće.

- Odnosi Srbije i Hrvatske su od ključne važnosti za regionalnu stabilnost i ne treba pridavati veliku pažnju pojedinačnim incidentima poput onoga tokom posete članova Sabora Narodnoj skupštini Srbije - rekao je Tončev, saopšteno je iz MSP.

On je podsetio i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom nedavne posete Zagrebu bio izložen i većim neprijatnostima, ali nije prekidao posetu što je bio dobar potez koji je ojačao intenzitet dijaloga dve susedne države.  

Sagovornici su se složili da su dobri odnosi Republike Srbije i Republike Hrvatske naročito značajni za trajnu stabilnost Zapadnog Balkana.

2024 © - Vesti online