Petak 20.04.2018.
14:56
republika.rs, Vestionline

Brnabić: Vinča treba da bude stub razvoja Srbije

Tanjug
Foto: Ilustracija

Brnabić je u Skupštini Srbije gde je obeleženo 70 godina rada Instituta kazala da "Vinča" treba da bude stub razvoja Srbije. 

- Trebaće nam vaša pomoć, ali znam da imate potencijal i da malo fali da imamo drugačiju Srbiju, Srbiju budućnosti koja neće razmišljati o tome da se takmiči sa zemljama u regionu nego sa najboljima u Evropi. Naša odgovornost je da to uradimo danas - rekla je premijerka. 

Ona je pozvala privredu da sarađuje sa naučnim Institutima, navodeći da one firme koje su sarađivale sa "Vinčom" dobile mnoga međunarodna priznanja, između ostalog, i od finansijskih institucija. 

Premijerka, koja je poput predsednice parlamenta Maje Gojković, danas dobila plaketu "Vinče" istakla je da joj je čast da dobije plaketu od jedne od vodećih institucija u zemlju, te da se ponosi što je predsednica vlade zemlje koja ima "Vinču". 

- Želim da čestitam 70 godina rada, koji je bio uspešan i pod najtežim okonositma. Nastavili ste da promovišete nauku i najbolje vrednosti našeg društva, kao i da promovišete Srbiju i Srbija vam mnogo duguje zbog svega - rekla je Brnabić. 

Kaže da joj je veoma važno što "Vinča" daje dobar primer saradnje nauke i privrede, jer ne postoji uspešno društvo bez jake nauke. 

- Vinča tu kopču nije izgubila - rekla je Brnabić. 

2024 © - Vesti online