Petak 20.04.2018.
13:15
Tanjug, Vestionline

Beograd spreman za maraton: Rekordnih 7.300 trkača

EPA/KOCA SULEJMANOVIC
 

Prema programu odrrzaće se tri trke, u maratonu (40 kilometara), polumaratonu (21 km) i Trci zadovoljstva (5 km) na kojoj će učestvovati i ekipa Tanjuga.

- Grad Beograd je u potpunosti spreman za spektakl, uz rekordan broj učesnika iz rekordnog broja zemalja. Iz godine u godinu pomeramo rekorde, ne samo zbog promocije sporta i zdravog života, već i zbog primata Beograda kao najboljeg turističkog grada u ovom delu Evrope - rekao je Mali na konferenciji za medije u Skupštini Grada.

Mali je dodao da i da će trčati preko 400 osoba sa invaliditetom, kao i trudnice, majke sa malom decom, što daje posebnu draž Maratonu.

- Pozivam sve građane da nam se sutra pridruže. Biće lako vreme i svi preduslovi su tu da se pošalje prava slika Beograda - kaže Mali.

Drugi put trčaće se trasom preko reke Save, odnosno preko novog mosta, pa je zbog toga zadovoljstvo izrazio direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.

- Ove godine ima mnogo uspona i biće interesantna trka, pravi spektakl se očekuje - naveo je Nikolić koji se zahvalio gradonačelniku Beograda što već četiri godine podržava Beogradski maraton.

Kako je naglasio, između 7.200 i 7.300 trkača se očekuje u maratonu i polumaratonu, kao i oko 20.000 u Trci zadovoljstva. Promoter maratona Halid Hanuči srećan je što će biti deo velikog događaja u Beogradu.

- Drago mi je što sam ovde, posebno kada vidim istorijat manifestacije, koliko znači za Beograd i Srbiju - rekao je Hanuči.

Maratonski olimpijac Damir Živanović istakao je da je spreman da pobedi u polumaratonu rečima da je naporno trenirao tri meseca. Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac otkrio je da će biti održan koncert na novom mostu na Adi.

- Bićemo im podrška u najtežem delu za trčanje. Impresioniran sam organizacijom i logistikom maratona - kaže Tasovac.

Beogradski maraton startuje sutra u 10 sati ispred crkve Svetog Marka.

2024 © - Vesti online