Petak 20.04.2018.
11:24
Tanjug, Vestionline

Superliga: Zvezda u Nišu, Partizan traži revanš Čukaričkom

M. Todorović - Vesti
Težak ispit: Aleksandar Pešić, napadač Crvene zvezde

Crveno-beli se nalaze pred titulom posle pobede u večitom derbiju (2:1) prošlog vikenda i imaju devet bodova više od Partizana, ali sada je pred njima novi test na teškom gostovanju ekipi koja juri izlazak u Evropu.

Prethodna dva međusobna duela na niškom Čairu gosti su bili ubedljivi (3:0 i 4:1), ali se u najavi meča ne očekuje tako lak posao na mestu gde je ove sezone poražen Partizan, a trijumf odneli samo još subotički Spartak i Napredak. Jedno je sigurno, tenzije neće nedostajati pošto Radnički ima imperativ u gužvi u plej-ofu za evropsku vizu jer treću poziciju deli sa Spartakom sa samo dva boda ispred Čukaričkog i Napretka. Ništa manje zanimljivo neće biti ni u Humskoj, gde Čukarički ide Partizanu koga je savladao 4:2 u sredu u prvom meču polufinala Kupa.

Izabranici Nenada Lalatovića vode žestoku borbu sa Radničkim, ali i praktično celim gornjim delom lige, dok su crno-beli ponovo upali u igračku i rezultatsku krizu sa dva vezana neuspeha. Kada je reč o ostalim utakmicama u plej-ofu, u vojvođanskom okršaju igraju Vojvodina i Spartak u Novom Sadu, a večeras Napredak gostuje na "krovu" Voždovcu. Velika borba vodi se i u plej-autu i u sva četiri meča domaćini su pred moranjem, poslednjeplasirani Rad čeka Radnik na Banjici, Javor ekipu Zemuna, dok Borac i Bačka igraju sa Mladosti, odnosno Mačvom.

Raspored mečeva 2. kola plej-ofa, danas: Voždovac - Napredak (18 sati). Sutra: Radnički - Crvena zvezda (19). Nedelja: Vojvodina - Spartak (18), Partizan - Čukarički (19).

Tabela: Crvena zvezda 42 boda, Partizan 33, Spartak 28, Radnički 28, Čukarički 26, Napredak 26, Voždovac 24, Vojvodina 22.

Raspored u plej-autu, sutra: Javor - Zemun (17), Rad - Radnik (17). Nedelja: Borac Čačak - Mladost Lučani (17) i Bačka - Mačva (17).

Tabela: Zemun 21, Radnik 19, Mladost 19, Mačva 19, Bačka 15, Javor 14, Borac 12, Rad 12.

2024 © - Vesti online