Četvrtak 19.04.2018.
20:11
Z. M. - Vesti

S decom pevao i vladika Andrej

Z. Mirković
Posle zvaničnog programa: Episkop se družio s najmlađima

Vladiku su deca u nošnji i vernici dočekali ispred hrama.

Episkop Andrej je načalstvovao evharistijskim Sabranjem, a sasluživali su mu protojerej-stavrofor Nenad Mihajlović, starešina Sabornog hrama u Beču, protojerej-stavrofor dr Johan Kramer iz Ruske pravoslavne crkve, inače rođen u Sankt Peltenu, jerej Aleksandar Stanković, paroh iz Beča i jerej Filip Milunović, sekretar episkopa i Eparhije.

Tokom liturgije pojao je eparhijski hor iz Beča, na čelu sa dirigentom Biserkom Vasić.
Službi su prisustvovali i gosti iz drugih hrišćanskih zajednica, među kojima i dr Gisela Malekpur, predstavnik Evangelističke crkve za Donju Austriju, kojoj je na kraju liturgije vladika zahvalio, ističući značaj međureligijskih susreta i dijaloga na ovim prostorima.

Zahvalnost kumovima

Posle liturgije episkop je blagoslovio slavska obeležja i zahvalio ovogodišnjim kumovima Biljani i Gradimiru Iliću iz Sankt Peltena, koji su se domaćinski potrudili oko slave. Kumstvo za sledeću godinu preuzeli su Jovana i Dejan Lukić iz Vilhelmsburga.

Slavlje je nastavljeno u Gradskoj sali u Vilhelmsburgu, gde je upriličen svečani program u kome su učestvovali eparhijski hor iz Beča, KUD "Krajišnik" iz Vilhelmsburga i folklorna grupa, a prisutni su posebno uživali u solo pevanju Tanje Nišević, nastupu Ane Gončin na violini i igri Maše i Alekseja, dečjeg plesnog para.
 

2024 © - Vesti online