Četvrtak 22.07.2010.
20:02 >> 20:32h
Vestionline

Halo, Tadiću sarađuj sa Kosovom!

 Vlada Srbije treba da sarađuje sa Kosovom: Džozef Bajden
 

Kako je objavljeno na sajtu Bele kuće, Bajden je rekao da će SAD nastaviti da podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet Kosova i njegovu demokratičnost i multietničnost Kosova.

Hilari: Priznajte Kosovo!

Američki državni sekretar Hilari Klinton ocenila je danas da je Kosovo nezavisna država, čija je teritorija nepovrediva, i pozvala one zemlje, koje to nisu učinile, da priznaju Kosovo.

 

"Kosovo je nezavisna država i njegova teritorija je nepovrediva", ocenila je Klinton u saopštenju dostavljenom iz ambasade SAD u Beogradu.


Ona je pozvala "sve države" da prevazđu pitanje statusa Kosova i konstruktivno se angažuju u podršci miru i stabilnosti na Balkanu.

Prema saopštenju američke strane, teme razgovora Bajdena i Tadića bili su i napori administracije SAD da promovišu mir, stabilnost i prosperitet jugoistočne Evrope.


Bajden je ocenio da bi Vlada Srbije trebalo konstruktivno da sarađuje sa Kosovom, kako bi se rešila praktična pitanja i poboljšali uslovi života ljudi na Kosovu, u Srbiji i celom regionu.


Bajden je potvrdio snažne veze između SAD i Srbije i pozdravio bilateralnu saradnju dve zemlje u različitim oblastima.


On je pozdravio aktivnosti Tadića i Vlade Srbije na jačanju saradnje Srbije sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, kao i opredeljenost Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom.

2024 © - Vesti online