Subota 21.04.2018.
08:22
S. Đ.

"U raju iznad oblaka"

M. Karović
Pevač grupe "Galija": Neša Galija

Frontmen grupe Nenad Milosavljević, poznatiji kao Neša Galija, napisao je muziku za ovu numeru na stihove Predraga - Pece Milosavljevića.

To je muzička priča koja sa duhovnim polazištem od Bosfora i Jerusalima govori o osećaju i pitanju čovečje prostorne i sudbinske pripadnosti pod istim suncem, gde smo svi zarobljeni, onog trena kad smo rođeni.

- Mislim da pesma "U raju iznad oblaka" u sebi nosi neke snažne slike koje svaki slušalac na svoj način može najbolje iščitati i spoznati. Kada smo pričali o mogućem spotu shvatili smo da imamo fantastične prizore Islanda, koji sjajno naglašavaju stihove. Ovi predeli izmeštaju priču u prostore koji u sebi imaju nešto vanvremensko, moćno i mistično, ali jednostavno i prirodno - kaže Neša Galija.

Srbin iz Los Anđelesa

Autor spota je Dragoslav Ulić Dag, srpski snimatelj koji živi i radi u Los Anđelesu. U spotu se pojavljuje Mina Tomić, srpska umetnica koja već četiri godine živi na Islandu i istražuje život u prirodi u kombinaciji sa umetničkim obrazovanjem. Mina koristi svoje telo u istraživanju pokreta, i proučavajući koreografiju preispituje i provocira naše kretanje u društvu.

 


 

 
2024 © - Vesti online