Petak 20.04.2018.
20:11
Ž. Marković - Vesti

Tetovaža daje slobodu

Ž. Marković
Razvija svoj stil: Stefan u salonu, na radnom mestu

- Više volim slobodu i evo već četiri godine se bavim tetovažom - kaže Srefan,

Time se bavi i od prvog dana kako je stigao u Švajcarsku. Sad je već jedan od najpoznatijih tatu-majstora u gradu i radi studiju Zug Tattoo, a svi ga znaju po nadimku Stinji G .

Do sada je uradio na hiljade tetovaža.

- Otprilike dve mušterije dnevno puta šest dana u nedelji, pa računajte koliko je to mesečno i godišnje. Volim sve da istetoviram, ali mora da bude, što bi mi rekli "lepa priča", u prevodu lepa slika. Mušterija dođe i ispriča šta otprilike želi da istetovira, onda mi ovde u studiju napravimo dizajn i uglavnom tako radimo.

Prelazim u slikare

Kaže Stefan da trenutno najviše radi apstraktne motive i da je to već neko vreme najtraženije.
- Planiram ovo da radim još sedam-osam godina i onda kada više ne budem više mogao počeću da se bavim slikarstvom pošto kao arhitekta dobro i slikam.

Stefan kaže da tetovira u boji, crno-belo i akvarel, ali ima i svoj stil koji je počeo da radi nedavno i najviše voli crnu tetovažu.

Prosečno na jednoj tetovaži radi pet do šest sati, a najveća slika koju je uradio na telu bila je veličine A4 formata.

Ž. Marković

Majstorstvo primenio i u porodici

Stefan je oženjen Anom i imaju sina Konstantina. Mali Konstantin rado barata flomasterima i možda će naslediti oca koji je majstorstvo primenio i u porodici i tetovaže radio supruzi Ani. S druge strane Stefan se prepustio kolegema da na njegovom telu naprave "lepe priče".

- Vremenski sam jednu tetovažu najduže slikao 15 sati. To je bilo nešto ekstremno, istetovirao sam sovu. Ali ako voliš neki posao onda i nije tako teško, samo mora da bude velika koncentracija, jer se i mala greška teško popravlja. Teško je i zbog kičme zato što moram stalno da sedim, a i zbog očiju, jer moram da vodim računa da negde ne pogrešim - ističe Stefan Janković.

 

2024 © - Vesti online