Petak 20.04.2018.
19:22
M. Stanković - Vesti

O Novaku i Ani za kraj sezone

M. Stanković
Dopalo se drugarima: Dunja i Nikola Dragonić (u sredini)

Na početku školske godine svaki učenik je odabrao po jednu znamenitu ličnost koju pred celim odeljenjem treba da predstavi kroz referat, kratko predavanje i pripremi pano sa fotografijama. Na kraju izlaganja i slušaoci i referent su mogli da postavljaju pitanja.

- Naša škola je mala i za sada smo uspeli da se na ovaj način upoznamo sa dvadesetak znamenitih Srba (Svetim Savom, patrijarhom Pavlom, Jovanom Jovanovićem Zmajem, Nikolom Teslom, Vukom Karadžićem, Kneginjom Milicom...). Projekat ćemo nastaviti iduće školske godine, a pokrenućemo i novi pod nazivom: Gradovi Srbije i Republike Srpske - rekla nam je Ketlin Radosavljević predsednica Saveta roditelja škole.

Poslednje referate u ovogodišnjem ciklusu su pripremili Dunja Dragonić koja je izlagala o našoj slavnoj teniserki Ani Ivanović i Nikola Dragonić koji je s ljubavlju i oduševljenjem izlagao o Novaku Đokoviću.

Svim đacima se ovakav rad dopao. U projekat su bili uključeni i roditelji koji su takođe prisustvovali izlaganjima referenata, a potrudili su se i da raznim đakonijama zaslade i nagrade đački trud.

Panoi će naći svoje mesto u Srpskom kulturnom centru Bremen gde se veoma vodi računa o školskoj deci i njihovom obrazovanju.

 

2024 © - Vesti online