Petak 20.04.2018.
19:11
Z. Vicelarević - Vesti

Prvo roštilj, pa u kolo

Z. Vicelarervić
Gril parti: Biće još ovakvih okupljanja

- Ovo je prvo druženje uz roštilj ove godine. Organizujemo godišnje bar tri puta ovakva okupljanja ili kako mi ovde kažemo gril parti. Naredno je polovinom juna. Ovu aktivnost kluba su članovi veoma dobro prihvatili. To je još jedan način da se družimo i da se bolje upoznamo. Dođu tu i naši sugrađani koji nisu članovi i dobrodošli su. Obično nam se kasnije pridruže u radu kluba - kaže Slobodan - Slobo Radulović, predsednik Serbije.

Porodica Živković iz Darmštata je na druženje stigla kompletna. Tata Saša, mama Ljiljana i deca Teodora (5) i Aleksandar (13).

- Današnje druženje je baš uspelo. Imamo lepo vreme, a ideja i organizacija su dobri. Deca vole takođe da dođu. Ustali su jutros rano i stalno su pitali kada ćemo ići. Tu su njihovi vršnjaci koji pričaju isti jezik, iste su vere i vole da se druže - kaže Saša.

Štand na Danu stranaca

Slobodan Radulović najavljuje da će naredno druženje biti 28. aprila u centru Darmštata kada će Serbija učestvovati na tradicionalnom Danu stranaca.
- Predstavićemo se našim poznatim srpskim kulinarskim specijalitetima, a naša folklorna sekcija će imati svoj nastup na glavnoj bini, pa pozivam sve koji su raspoloženi da posete naš štand i da podrže nastup naših folkloraša.

Ljubinko i Danica Dujković su došli zajedno, a deca će, kažu, doći nešto kasnije:

- Od kako je klub počeo ponovo da radi, započeli smo i ovu vrstu zabava van klupskih prostorija. Na početku je bilo samo nas nekoliko, ali se vremenom interesovanje povećalo i sada dolaze, osim članova udruženja i naši prijatelji koji nisu članovi Serbije. Mislim da je ovo još jedna dobra prilika da se druže deca, a i mi roditelji. Smatram da je bitno da se naši folkloraši druže i van sekcije - kaže Ljubinko.

Prirodno je da se posle roštiljanja razvije kolo, a već vremenom prelazi u praksu da deca iz folklora izvedu po koju koreografiju i pokažu roditeljima kako vežbaju na probama.

2024 © - Vesti online