Četvrtak 19.04.2018.
14:31
b92.net, Vestionline

Kraljevčani "na sav glas": Dajte nama aerodrom ako Niš neće

youtube.com/Milena Ilic
Foto: Ilustracija

- Želim da pozovem predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijersku Anu Brnabić da dođu u Kraljevo i da nam kažu šta je potrebno da zajednički uradimo na izgardnji pristupnih saobraćajnica, infrastrukturnih priključaka, nadogradnje poletno-sletne staze kako bi aerodrom Morava u Lađevcima konačno proradio - izjavio je Terzić. 

On je kazao da je grad spreman da finansijski učestvuje, da da sve što može iz budžeta i ako treba da se zaduži da bi aerodrom proradio. 

- A onda ćemo sve ono što smo uložili dati državu jer ona treba da upravlja ovim aerodromom, to je interes Kraljevčana, da ljudi dolaze, da turisti dolaze iz inosstranstva u Vrnjačku Banju, na Goč, Kopaoni, da vide naše manastire Žiču i Studenicu, srednjovekovni grad Maglić - naveo je Terzić. 

Kako je naveo, aerodrom je potreban i “da možemo da prodamo naše šljive, jabuke, maline, da konačno fabrike koje će ovde nastati posle decenija stagnacije, Tai grupa i Leoni, mogu da izvoze svoju robu preko aerodroma Morava u Lađevcima”. 

- Mene ne zanima ni grad Niš ni šta Nišlije misle o prenosu svoijine na republiku. Ja znam da Kraljevčani hoće da imaju aerodrom i da je najbolje da ga vodi država, profesionalni mendžment koji će da uveća broj putnika a ne da mi ovde izaberemo partijskog moljca da prima veliku platu. Ako Nišlije ne žele, Kraljevčani žele - naveo je Terzić.

2024 © - Vesti online