Petak 23.07.2010.
00:01
Đ. Pajić - Vesti

Rajevac neće na klupu Srbije

Milovan Rajevac (56) ne želi kandidaturu za mesto selektora Srbije! Stručnjak koji se rezultatima na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi na najbolji način afirmisao i sebi podigao cenu, u srpskoj javnosti, proteklih dana istaknut je kao prvi kandidat da nasledi zemljaka i prijatelja sa Zlatibora, Radomira Antića.


Vrsni strateg i čovek blage naravi provodi odmor na Zlatiboru i na sve moguće načine odbija da participira u izbornoj trci koju je lansirala, pre svega, čaršija željna pikantnih priča.

Drugi razlog je započet posao u Gani i mogućnost za produžetak saradnje koju su mu aktuelni poslodavci ponudili još na rastanku u Akri, posle velikog slavlja zbog plasmana u četvrtfinale Mondijala. Ugovor na četiri godine i potpuna samostalnost u radu su argumenti na koje bi malo ko ostao imun. Na odluku se neće dugo čekati, s obzirom na to da će već prvih dana avgusta doći do sastanka na kojem bivši igrač i trener užičke Slobode, čačanskog Borca i Vojvodine odnosno Crvene zvezde, treba da kaže da li ostaje na kormilu "crnih zvezda".

Rajevac je tokom 2010. izvršio smenu generacija, najteži deo posla u Gani. Čak se i sa nedisciplinom zvezda, poput Muntarija izborio na pravi način. Logično je da nastavi započet posao. A, nezvanično, milion evra godišnje trebalo bi da zarađuje trener koji je nedavno ostvario najveći uspeh afričkog fudbala.


U Srbiji, to je svima jasno, teško je ostvariti autoritet i samostalnost u radu. Podatak da je Radomir Antić od heroja nacije, za kratko vreme, došao na udar medija pre svega, govori o trusnosti fudbalskog područja. U svemu ovom treba tražiti razloge zbog kojih neće doći do primopredaje selektorske palice na Zlatiboru, Antić-Rajevac.
 

Nema blaže kazne
Jedino razumno rešenje je nastavak saradnje sa Radomirom Antićem i spuštanje tenzije koja se, u velikoj meri, nepotrebno podigla posle Mondijala. Kazna FIFA od četiri utakmice zabrane vođenja ekipe ozbiljno komplikuje situaciju i ostavlja prostor napadačima na aktuelnog selektora "orlova" da se razigraju. Na sve to nadovezuje se pravilo FIFA da je najmanja kazna koja može da bude izrečena upravo - četiri utakmice van klupe. To, praktično, znači da je ublažavanje suspenzije nemoguće, a pitanje je koliko ima prostora i za ukidanje disciplinske mere, što je prva želja FSS.

2024 © - Vesti online