Sreda 18.04.2018.
12:10
Vestionline, Tanjug

Stanković: Pre kvalifikacija sam rekao da idemo u Rusiju, a sada kažem da ćemo tamo napraviti veliki rezultat

A. Čukić
Veruje u uspeh "orlova": Dejan Stanković

Ivanović je sa 102 meča na jednu utakmicu od rekordera Stankovića i pred Svetsko prvenstvo u Rusiji trebalo bi da ga nasledi na vrhu.

- Hvala Bogu da će Ivanović da me smeni, tako i treba. Kao što će jednog dana možda neko i njega smeniti, a onda i tog naslednika... Bitan je grb, ono što uradiš za reprezentaciju, neka bude takvih utakmica milion svakog od igrača. Rekordi nemaju veze... Svašta se pričalo i pisalo, Bane je moje dete, neko ko je odrastao i napravio fenomenalnu karijeru. Bila mi je čast, verujem i njemu, da delimo svlačionicu i borimo se za isto. Ivanović je odličan momak i igrač - rekao je Stanković Tanjugu.

Bivši as Crvene zvezde, Lacija i Intera, ubeđen je da Srbija ima velike šanse da prođe u eliminacionu rundu na Mundijalu u konkurenciji Brazila, Švajcarske i Kostarike.

- Mundijal je specifično takmičenje, ogromna je odgovornost i pritisak. Prve dve utakmice ti govore sve, odlučuju da li ćemo ići dalje. Kao što sam pre kvalifikacija rekao da ćemo otići u Rusiju, tako i sada verujem da ćemo tamo napraviti veliki rezultat. Stojim uz reprezentaciju Srbije i verujem u nju ko god da je selektor ili igrač i tako bi trebalo svako da razmišlja.

Kako je naglasio, ima puno poverenje u selektora Mladena Krstajića, još jednog nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije.

- Verujem u mog bivšeg saigrača, dragog prijatelja Mladena, selektor je reprezentacije, samim tim i moj. Predstavljaće našu zastavu i braniti naše boje. Nemam razlog da ne verujem u njega, svom snagom i srcem sam uz Krstajića i "orlove.

Stanković je izneo pohvale na račun fudbalera Crvene zvezde koji su posle pobede nad Partizanom 2:1 stigli na korak do šampionske titule.

- Odigrali su stvarno dobro, kao i svaki derbi bila je jaka utakmica, kvalitetna, bilo je puno tenzije, ali tako je kada se igra za titulu. Drugačije i ne može da bude. Oduševila me je emocija cele ekipe i velika želja za pobedom. U junu su krenuli pripreme, skoro godinu dana igraju fudbal sa tolikim pritiskom i to nije lako. Veliki uspeh napravljen je u Evropi i kao grupa su me oduševili.

On je učestvovao u akciji kompanije Marbo "Pokaži fudbalsku strast" i delio lopte đacima Osnovne škole "Jovan Ristić" u Borči, uz veliki broj dece koja su htela da se slikaju i dobiju autogram od njega.

- Danas je bilo fenomenalno, uvek je tako kada se družim sa decom, posebno kada posetim ustanovu kao što je škola. Podržao sam kampanju dodele lopti Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini u mnogo škola. Lopta je savršena da odrasteš, sigurno se među decom kriju šampioni, iako ne moraju da budu. Bitno je da lopta postoji u njihovom životu i da je sa njom, bilo koje vrste, lepo odrastati.

Upravo zbog druženja sa decom i prenošenja iskustva, Stanković priprema organizaciju fudbalskog kampa "DEKI5" na Zlatiboru, uz dolazaka asova poput Siniše Mihajlovića, Kristijana Kivua, Marka Materacija i drugih.

- Siguran sam da ću se isto lepo osećati i kada moj kamp zaživi. Nadam se najboljem, imam odličnu ideju sa odličnim timom ljudi. U tri nedelje ću deci pokazati kako sam odrastao, šta je fudbal u principu i šta su ostale stvari koje prate, kako poštovati protivnika, kako zdravo živeti, kako biti svoj... Biće dosta gostiju, mojih bivših saigrača - zaključio je Stanković.
 

2024 © - Vesti online