Nedelja 15.04.2018.
20:09
Vestionline, Sputnjik

VIDEO: Ovako Crnogorci kupuju glasove

EPA/Boris Pejovic
Glasanje u Crnoj Gori

Pritisak na građane od strane državnog aparata zabeležen je danas na biralištu u Bijelom Polju, gde je policija naredila privođenje aktivista Demokratskog fronta (DF) koji su pokušali da spreče malverzacije i nezakonite radnje aktivista Demokratske partije socijalista (DPS).

"Verovatno ne postoji slučaj u Evropi da oni koji se trude da doprinesu da izbori budu fer i demokratski budu meta policije, umesto onih koji kradu izbore, kupuju glasove i zastrašuju građane. Teror nad slobodnim građanima Crne Gore se nastavlja, ali to je, u isto vreme, podstrek da svi slobodni ljudi odgovore masovnim izlaskom na izbore. Ovo je samo jedan u nizu dokaza da su izborne neregularnosti dio zajedničkog projekta DSP-a, policije, tužilaštva i ostalih koji pripadaju sramnoj mašineriji koja trideset godina radi za jednog čovjeka", navodi se u saopštenju DF. 

Ranije danas je Demokratska Crna Gora prosledila medijima snimak na kojem se, kako se sumnja, odvija kupovina glasova u jednom od izbornih štabova DPS-a.

Oni navode da se navodna kupovina glasova odvijala u kancelariji DPS Berane, a da se novac navodno daje za putne troškove.

Na snimku koji kruži društvenim mrežama vidi se bivši odbornik DPS Berane Radoš Raičević kako broji novac.

2024 © - Vesti online