Nedelja 15.04.2018.
00:05
Vestionline

Kakav predsednik treba Crnoj Gori?

pixabay.com

Portal RTCG je dan uoči izborne tšsine, koja stupa na snagu u ponoć, objavio odgovore šest od sedam predsedničkih kandidata. Odgovore na pitanja, kako se navodi, jedino nije poslao medija tim kandidata vladajućeg DPS, Mila Djukanovića. Predsednički kandidat većeg dela opozicije, Mladen Bojanić, smatra da su nezavisnost, integritet i društveni konsenzus tri ključne reci koje bi trebalo da opisuju instituciju predsednika Crne Gore. U kratkoj poruci biračima rekao je da zajedno možemo graditi moderno evropsko društvo, gde su svi jednaki pred zakonom, i gde je predsednik prvi među jednakima".

Kandidatkinja opozicionog SDP-a, Draginja Vuksanović, inače, prva žena kandidat na predsedničkim izborima u istoriji Crne Gore, biračima je poručila da su Crnoj Gori potrebne promene neophodne kako bismo smenili otuđenu partijsku elitu i vratili državu građanima?

Ona smatra da bi instituciju Predsednika trebalo da "krase" autoritet, snaga i odgovornost, dok se kandidat Srpske koalicije, Dobrilo Dedeić, odlučio za širinu, obraz i čovekoljublje. Biračima je poručio da se kandidovao da bi otvorio put slobodi sa Rusijom i Srbijom do pobede.

Predsednički kandidat Marko Milačić birač poziva da budu ono što smo bili, te da stvaraju pravu Crnu Goru, a ne lažni Montenegro. Stav, energija i neistrošenost su tri osobine koje bi trebalo da ima budući šef crnogorske države. Predsednik Stranke pravde i pomirenja, Hazbija Kalač kazao je da su tri ključne reči koje bi predsednika trebalo da opisuju gradjanin, pravda i država. Svojim biračima je poručio da Crna Gora ima dovoljno potencijala "da svakom njenom gradjaninu pruži bolje danas, a budućim naraštajima sigurno i prosperiteno sutra?.

Kandidat Vasilije Miličković smatra da bi predsednik trebalo da bude moralan, stručan i solidaran sa svim gradjanima i da deli njihovu sudbinu. Biračima je poručio da će, glasajući za njega 15. aprila, glasati za sebe i svoje porodice, za novu Crnu Goru, državu vladavine prava i socijalne prevde.

2024 © - Vesti online