Petak 13.04.2018.
21:54
Vestionline, b92.net

"Video sam mnoge stvari, video sam vanzemaljce koji žive u nama"

pixabay.com
Postoji li mašina kojom može da se putuje kroz vreme?

Jedan Slovenac tvrdi da je putovao u 45. vek, odnosno da je boravio na Zemlji u petom milenijumu (između 4001. i 5000. godine) naše ere. 

Čovek, koji se predstavio samo imenom David, kaže da mu je Nikola Tesla večita inspiracija. On tvrdi da je svoju vremensku mašinu počeo da pravi pre osam godina, kao i da je za to vreme upoznao mnoge putnike kroz vreme širom sveta, koji su mu pomogli da konstruiše taj uređaj. 

- Tokom rada na mašini, obišao sam ceo svet. Upoznao sam čoveka sa povredom na glavi, zadobijenom od laserskog oružja. Drugi čovek mi je pokazao fotografiju iz 35. veka - tvrdi on. 

- U Francuskoj sam upoznao čoveka koji je i sam napravio vremensku mašinu. Rekao mi je da mu je trebalo tri godine da je napravi i da je, od tada, putovao kroz vreme 40 puta - kaže David. 

Nakon dugogodišnjih proučavanja i konsultacija, David je konstruisao mašinu koja izgleda kao matična ploča PC računara.

Putujući kroz vreme, ni on sam nije prošao bez povreda. Upotreba mašine zadala mu je mnogo bolova, a jednom prilikom je bio i ranjen u glavu. David kaže da je problem sa mašinom to što dozvoljava samo putovanje u budućnost, ali tvrdi da je zahvaljujući njoj svedočio nekim zapanjujućim stvarima, piše Indy100. 

- Moje prvo putovanje mašinom trajalo je 20 sekundi. Od tada sam svaki sledeći put putovao sve duže. Video sam mnoge zanimljive stvari. Video sam čak i vanzemaljce, koji žive u nama. Komunicirao sam sa ljudima iz budućnosti - ispričao je on. 

David tvrdi i da je video zgrade sa više od 500 spratova i leteće automobile. 

- Veoma bih voleo da mogu da ispričam sve, ali sam svestan da moj pronalazak može da povredi mnoge i da donese zlo - kaže on. 

Ipak, postoje neke nedoslednosti u njegovoj priči. David je prvo rekao da je boravio u 45. veku, a onda je kasnije naveo da njegova mašina može da putuje samo do 38. veka.

2024 © - Vesti online