Petak 13.04.2018.
16:51
Tanjug, Vestionline

Čuveni Holanđanin održao javni čas na Čairu

EPA PHOTO ANP/Marcel Antonisse
Pjer van Hojdonk, čuveni Holanđanin u poseti Nišu

Bivši golgeter Fejnorda, Seltika, Fenerbačea i Benfike došao je u Niš na poziv nekadašnjeg saigrača iz Vitesea Nenada Grozdića, trenutno šefa razvoja Omladinske škole Radničkog, sa ciljem da se klub i škola promovišu na najbolji moguci način i uspostavi dugoročna saradnja.

- Raduje me ova slika na Čairu, omladinska škola je ogledalo svakog kluba i broj dece na današnjem treningu na mene je ostavio jak utisak. Da bi se sve dovelo na vrhunski nivo potrebno je popraviti infrastrukturu, a ja sam u razgovoru sa ljudima iz kluba saznao da se na tome uveliko radi. Na treningu sam video puno talentovane dece i ukoliko se sa njima bude kvalitetno radilo Radnički će imati svetlu buducnost - rekao je Hojdonk.

Hojdonk kaže da će pomoći Grozdiću da uspešno realizuje ideju usavašavanja trenera iz Radničkog u Holandiji. U četvrtak je van Hojdonk posetio trening prvog tima Radničkog, upoznao se sa bogatom istorijom kluba, razgovarao sa fudbalerima i članovima stručnog štaba i ohrabrio ih pred meč protiv Čukarickog u Superligi.

Bio je i učesnik tribine u Niškom kulturnom centru na kojoj je sa gradanima Niša razgovarao o fudbalskim temama.

2024 © - Vesti online