Petak 13.04.2018.
12:35
Vestionline

Mitrović: Fulam mora da zadrži Jokanovića!

EPA/ANDREJ CUKIC
Vreme slavlja: Aleksandar Mitrović

Menadžer kluba iz Londona Slaviša Jokanović je iskoristio Mitrovićeve kvalitete na terenu, a on je uzvratio golovima. Mitrović je od tada postigao devet golova u Čempionšipu, dok je Fulam u seriji od 20 mečeva bez poraza u drugom rangu engleskog fudbala, ali je sve bliži ulasku u Premijer ligu. 

Jokanoviću je ostalo još godinu dana ugovora sa Fulamom, a Mitrović smatra da klub treba i mora da zadrži tako kvalitetnog stručnjaka. 

- Slaviša Jokanović je sjajan menadžer, mnogo mi je pomogao. Tokom karijere je radio sjajne stvari, sada mu u Fulamu ide odlično, a ja se nadam i da će ostati ovde. Mi moramo da ga pratimo. Nije lako igrati na način koji on voli, Čempionšip je veoma fizički zahtevno takmičenje i zaista je teško. Ali mi imamo veoma dobre igrače, koji znaju da igraju u njegovom sistemu. Dve godine za redom Fulam igra najbolji fudbal u diviziji. Jokanovićev uticaj se oseća, tako treba i da se nastavi - rekao je Mitrović. 

Mitrović kod menadžera Rafe Beniteza u Njukaslu nije dobijao šansu, pa je zato potražio priliku u nižem rangu. 

- Nije mi bio problem da dođem u Čempionšip jer sam znao da ću kod Jokanovića napredovati kao fudbaler. Želimo da se automatski kvalifikujemo u Premijer ligu, a ako ne uspemo da budemo u Top 2 borićemo se u plej-ofu. Voleo bih da se vratim ovde, ako to bude moguće. Prvo je potrebno da završimo sezonu i da uradimo ono što smo namerili, a tu je i Svetsko prvenstvo - kazao je Mitrović za engleske medije. 

2024 © - Vesti online