Petak 13.04.2018.
13:35
Vestionline, Srna

Vanredno stanje u Vatikanu: Sve više ljudi opsednuto demonima

youtube.com/VICE
 

Između 16. i 21. aprila u Rimu će biti održani kursevi egzorcizma, čiju će osnovu činiti "molitva za oslobađanje duša od zlih duhova". 

Vest o porastu "demonskih aktivnosti" i "opsedanja" objavljena je nakon što je Vatikan demantovao da je papa Franja utvrdio da "pakao ne postoji". 

Novinar Euđenio Skalfari optužen je za iskrivljivanje papinih reči, pošto je objavio njegovu izjavu u kojoj se navodi da: "Pakao ne postoji, postoji samo nestanak grešnih duša". 

Međunarodno udruženje egzorcista, koje podržava Vatikan, proglasilo je "vanredno stanje" nakon velikog porasta broja zahteva za ovim obredom. 

Vatikanski radio je objavio izjavu sveštenika Beninja Palile, koji tvrdi da oko 500.000 vernika zatraži egzorcizam svake godine samo u jednoj državi - Italiji. 

Najistaknutiji irski egzorcista Pet Kolins pozvao je više sveštenika na obuku za egzorcizam, navodi britanski list Dejli Mejl. 

On tvrdi da se potražnja za njegovim uslugama višestruko povećala tokom poslednjih godina. Kolins navodi da sveštenici treba da nauče da razlikuju znake psihičke bolesti od opsednutosti demonima.

2024 © - Vesti online