Petak 13.04.2018.
11:00
Tanjug, Vestionline

Budućnost - Zvezda: Čin treći, ko prilazi trofeju i EL?

M. Todorović - Vesti
Traži brejk u Podgorici: Dušan Alimpijević

Posle beogradskih 1:1 finalna serija za prsten na Jadranu seli se u Podgoricu i halu "Morača", gde se očekuje uzavrela atmosfera pred, kao što se predviđa, rekordnim brojem gledalaca. Budućnost na svom terenu u regionalnom takmičenju ne zna za poraz od decembra 2016. godine, pa je jasno koliko težak zadatak čeka aktuelnog šampiona. Trener crveno-belih Dušan Alimpijević ističe da je ekipa spremna za napetu atmosferu.

- Takav ambijent nas motiviše jer imamo dovoljno zrelosti, a atmosfera će nam biti dodatni motiv i predstavljati rasterećenje, jer smo igrali i u vrelijim okruženjima ove sezone - rekao je Alimpijević, uz konstaciju da ne vidi zašto ne bi njegov tim napravio brejk kao što je to uradila Budućnost u Beogradu.

Njegov kolega Aleksandar Džikić kaže da košarkaši Budućnosti imaju priliku da uđu u istoriju kluba i grada.

- Sada smo u istoj situaciji kao i Crvena zvezda. Bitno je da igrači znaju za šta se bore, a siguran sam da znaju. Crvena zvezda sve što želi da napravi mora da zasluži, baš kao i mi. Ne sumnjam da će i oni poput nas imati isti pristup utakmicama u Podgorici - rekao je Džikić.

Meč dva tima imao je ružnu uvertiru jer su crnogorski navijači verbalno napali Zvezdine košarkaše Branka Lazića i Alena Omića uvredljivim skandiranjem "Prebićemo vas" i "Zaklaćemo vas". Treća utakmica Budućnosti i Crvene zvezde zakazana je za 20 sati, a četvrta je dan kasnije.

2024 © - Vesti online