Petak 13.04.2018.
20:11
R. Patković - Vesti

Vaskršnje kolo u porti

R. Patković
Zaigrale sve generacije: Veselje ispred hrama Svetog Luke

Ipak, najmasovnije je bilo na dan samog Vaskrsa kada su hram, galerija i porta bili prepuni. Ispred oltara u korpama, pletenim od pruća bilo je nekoliko hiljada maštovito ofarbanih jaja.

Vaskršnje pričešće

Posle uskršnjeg bogosluženja koje je predvodio protojerej-stavrofor Branislav Čortanovački uz sasluženje mladog đakona Milutina Marića, pročitana je poslanica patrijarha Irineja. Vernicima su podeljena osvećena šarena jaja, a vaskršnje slavlje je nastavljeno u porti. I samo nebo bilo je naklonjeno vernom narodu, pa su se sve generacije uhvatile u vaskršnje kolo koje je sigurno bilo najveće u Nemačkoj.

Nada Kvrgić sa tatom Zoranom

U sve vaskršnje dane posebno su bile zapažene dve devojčice koje su se i same molile Gospodu za svoje ozdravljenje. Bile su to Nađa Kvrgić, koju Srbi u Severnoj Rajni i Vestfalije i Evropi znaju nažalost po tome što je obolela od leukemije i već duže vreme se leči u Dortmundu, i njena vršnjakinja Jelena Bojanić. Bilo je i suza u očima kao kod Mare Panić iz Mendena. Došla je sa kćerkama i zetovima i molila se se za pokoj duše muža Pere Panića.

 

2024 © - Vesti online