Četvrtak 12.04.2018.
23:23
b92.net, Vestionline

Nova zanimanja u Srbiji: Virtuelni advokat, robotski veterinar...

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema izveštaju Svetskog ekonomskog foruma, kako je navela, današnji osnovci baviće se zanimanjima koja još ne postoje, dok će današnja zanimanja zameniti mašine i veštačka inteligencija. 

Neka od novih zanimanja, kaže Brnabić, biće na primer stručnjak za produženje života, virtuelni advokat, specijalista za teleportaciju, programer za stres, robotski veterinar, uzgajivač vestačkih organa... 

Razvojem novih tehnologija, očekuje se da će današnja generacija mladih raditi u više od deset zanimanja u različitim oblastima, a školovanje za jedno zanimanje biće prava retkost, rekla je premijerka. 

Imajući sve to u vidu, mi kao odgovorna Vlada moramo da damo odgovor kako školovati mlade za buduća zanimanja koja teško možemo da zamislimo, naglasila je ona. 

Brnabić je napomenula da mlade danas treba učiti univerzalnim veštinama koje će im biti korisne, kao što su veštine rešavanja problema, kritičkog i analitičkog razmišljanja. 

Prema njenim rečima, Vlada Srbije želi da kreira društvo zasnovano na znanju, u kojem su ljudi, njihove ideje i inovacije pokretač razvoja.

2024 © - Vesti online