Četvrtak 12.04.2018.
04:45 >> 04:54h
Vestionline

Fantastični Jokić, ali ukleti Denver posle drame opet bez plej-ofa, Bjelica i Minesota u doigravanju (VIDEO)

Tanjug/AP
Nikola Jokić je dobio bitku sa Karlom Entonijem Taunsom, ali je Denver poražen u Mineapolisu

Srpski centar bio je ubedljivo najbolji igrač svog tima, meč je završio sa 35 poena. Osim sjajnog košgeterskog ulčinka, Jokić je i mao i 10 skokova i tri asistencije za 46 minuta na parketu. Ipak, Jokić je zakazao u produžetku, kada nije uspeo da postigne nijedan poen. Somborac je bio impresivan sredinom treće četvrtine, kada je vezao tri trojke, smanjio minus i ostavio svoj tim u igri za zlata vredan trijumf, ali na kraju su Nagetsi opet ostali kratki za plej-of.

U poslednja dva minuta ekipa su se ispromašivale - Batler kod domaćina i Nikola Jokić kod gostiju. Naš as nije iskoristio tri napada, a mogao je da bude tragičar kada je na tri sekunde pre kraja izgubio loptu, ukrao mu je Tadž Gibson. Ipak, Kraford nije uspeo skoro sa centra da postigne trojku i otišlo se u produžetak. A u njemu  - više živaca imali su domaćini i uspeli da stignu do doigravanja. Dva poena sa linije slobodnih bacanja za 110:106, 14 sekundi pre kraja, postigao je Endrju Vigins. Gosti su pokušali da se vrate, Marej je promašio trojku i tada je bilo sve gotovo, a Džimi Batler je samo overio trijumf Minesote, koja se kroz iglene uši dokopala plej-ofa, prvi put od 2004. godine.

U redovima "vukova" iz Mineapolisa nezapažen je bio Nemanja Bjelica, koji za 10 minuta nije uspeo da postigne nijedan poen, uz četiri promašaja, a skupio je dva skoka i imao tri ukradene lopte. Ipak, krilo Minesote će po prvi put osetiti čari doigravanja u NBA ligi. S druge strane Nikola Jokić ni u trećoj sezoni u dresu Nagetsa nije uspeo da izbori plej-of.

Kod Minesote najefikasniji je Džimi Batler sa 31 poenom, dok je Karl Entoni Tauns ubacio 26, a Endrju Vigins 18 poena. Kod Denvera, osim sjajnog Jokića istakao se Vil Barton sa 24 poena i Džamal Marej sa 20, koji je poenima i doneo produžetak svom timu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
2024 © - Vesti online