Sreda 11.04.2018.
22:49 >> 00:29h
Vestionline

Liga šampiona: Lakrdija u Madridu, sudija Oliver pogurao "kralja", Ronaldo sa penala sprečio debakl Reala (VIDEO)

EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ
Odveo Real u polufinale: Kristijano Ronaldo

Malo ko je verovao u razvoj situacije kakav se odvijao na "Santijago Bernabeuu". Real je prošle nedelje u Torinu pobedio 3:0 i očekivalo se da će pred svojim navijačima da odradi posao i plasira se u polufinale. Tako nije mislio italijanski šampion. Od starta je stavio do znanja šta hoće, a to je pokazao Mario Mandžukić koji je već u drugom minutu savladao Kejlora Navasa.

To je dalo krila gostima koji su pokušali da iskoriste nokdaun Reala i da ga dokrajče. Ipak, nije uzalud Real šampion Evrope. Ubrzo se oslobodio pritiska i prebacio težište igre na protivničku polovinu. Međutim, onda je usledio novi šok, i ponovo u režiji Mandžukića za 2:0.

Ono čega su se Madriđani najviše plašili dogodilo se u 61. minutu. Posle jednog centaršuta Kejlor Navas je uhvatio loptu, ali mu se ona izmigoljila iz ruke. Na mestu je bio Matuidi i poslao je u mrežu za 3:0.

I kada su se očekivali produžeci nastala je drama. U poslednjim sekundama nadoknade sudija Oliver iz Engleske je dosudio penal za Madriđene i to u 93. minutu. To je izazvalo burnu reakciju Italijana, a najglasniji je bio golman Đanluiđi Bufon, pa mu je glavni sudija pokazao crveni karton. Na gol je tada stao Vojčeh Ščesni. Najstrožu kaznu je izveo Kristijano Ronaldo i bio je rpecizan, te je na taj način je odveo Madriđane u polufinale.

Bajern je prošle nedelje iz Španije poneo kapital od 2:1, što mu je bilo dovoljno za plasman u polufinale. Bavarci su previše veliki klub da bi sebi dozvolili luksuz i prokockaju prednost. U revanšu nije bilo pogodaka, a moglo ih je biti u mreži gostiju. Nemački tim je imao inicijativu, a gosti nijednom nisu šutnuli u gol. 

Revanš četvrtfinala: Bajern - Sevilja 0:0, prvi meč 2:1, Real - Juventus 1:3 (Ronaldo 90+8 iz prnala - Mandžukić 2, 37, Matuidi 61), 3:0.

2024 © - Vesti online