Sreda 11.04.2018.
19:26
sputniknews.com

Putin šalje vojnu policiju u Dumu

pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Od sutra, jedinice ruske vojne policije biće raspoređene u gradu Duma kako bi osigurale bezbednost, održale red i zakon i organizovale pomoć za lokalno stanovništvo - rekao je novinarima Poznihir, koji je prvi zamenik načelnika Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije, preneo je Tass.

On je naveo da je 41.213 ljudi, od kojih 3.354 pobunjenika i 8.642 članova njihovih porodica, napustilo sirijski grad Dumu uz pomoć ruske vojske, navodi AP. 

Duma je poslednji grad u oblasti istočna Guta koji je pod kontrolom pobunjenika i na njega je u petak sirijska voska pokrenula žestok napad, pri čemu je navodno poginulo na desetine ljudi. 

Sirijska pobunjenička grupa "Džaiš al Islam" optužila je u subotu vladine snage da su bacile bure-bombu sa otrovnim hemikalijama na civile u Dumi, te da je tom prilikom povređeno više od 500 osoba. SAD optužuju sirijske snage da stoje iza navodnog napada hemijskim oružjem u Dumi i prete raketnim napadom. 

Dokaza da se napad hemijskim oružjem dogodio do sada nema, a Rusija je upozorila SAD da će Moskva napad na Siriju smatrati ratnim zločinom, navodeći da bi on mogao da izazove direktan vojni sukob.

2024 © - Vesti online