Sreda 11.04.2018.
21:21
O. Đoković - Vesti

"Izložba" šarenih jaja očarala i Francuze

Poslušaće vernici savet, a crkva je kao nikad dosad bila puna, do celivanja ikona i prisluživanja sveća prolazilo se "kroz iglene uši", a svakome na izlazu vredne članice Kola srpskih sestara uručivale su po bojeno jaje.

Ujedinjeni pod crkvom

Predsednik Saveza Srba Francuske Romeo Milošević stigao je iz 60 kilometara udaljenog Epona, pa kad vide "prekipelu"ulicu Simplon, na licu mu se rasplinu široki osmeh.
- Vole naši ljudi da su zajedno, vole da pokažu i dokažu da smo zajednica Srba ujedinjena pod crkvom.

- Udruženim snagama išarale smo 2.000 jaja, a to zadovoljstvo izlazilo je iz srca i duše. Zato nam je i prilikom kuvanja, puklo samo 20 jaja, tu smo mi pravi majstori - objašnjavaju Srbijanka, Sneža, Nada, Slavica, Stanica, Ljilja i Zagorka.

Veliki posao, po tradiciji, uradile su Svilajnčanke mama Goca Bogdanović i ovaj put trudna Diana. Rezultati njihovog umeća, izloženog pred restoranom Zavičaj su zaista umetnički originalni, vedri, veseli, zabavni, oko te izložbe šarenih jaja Francuzi obleću kao mušice oko svetiljke, a i Nišlijka Jelena Živković ne skida oči sa čarolije, pa komentariše:

- Ovo je Diznilend jaja!

Pred kombi-prodavnicom pečenih prasića gužva kao da se deli džabe. A i ne bila, rumeni se slasno meso, ne možeš dočekati da ga zagrizeš. Gazda Rizo nabavio 200 "mladunčadi", tako objasni Aca, majstor za njihovo komadanje.

A što su vesele prijateljice Marijana Primetica (Novi Banovci), Vanja Žmiko (Dalmacija) i Natali Jokić (malo iz Beograda, malo iz Makedonije)! Ipak, žure kućama:

- Mame čekaju na slavskom ručku. Ne, nismo gladne, ali smo žedne - tako opisuju dok razmenjuju bojena jaja.

Tako je u ulici Simplon na sve strane vrilo od vaskršnje lepote.

2024 © - Vesti online