Sreda 11.04.2018.
18:48
B. Miličić - Vesti

Darivali i azilante iz Sirije

Vernici su zajedno sa sveštenicima organizovali litiju i to u većem krugu oko hrama noseći Hristov grob, ikone i zastave, a lepo vreme doprinelo je da je u litiji bilo mnogo sveta.

U prepunom hramu vernika, među kojima je bilo dosta dece, pročitana je Vaskršnja poslanica patrijarha srpskog gospodina Irineja, a onda su osveštana šarena vaskršnja jaja kojima su, kao i ranijih godina, darovani oni koji ih nisu mogli sami pripremiti.

- Mi smo na Vaskrs podelili dosta jaja našim mladim ljudima koji su došli na rad iz Srbije i Republike Srpske u zdravstvene ustanove i građevinske firme jer oni u svojim kontejnerima i privremenim smeštajima nemaju uslove za to. U ponedeljak smo posetili naše ljude u zatvoru i takođe im poklonili ofarbana jaja, zatim smo posetili jedan azilantski dom u kome ima pravoslavnih Sirijaca kojima smo takođe poklonili ofarbana jaja. Obavestili smo narod da ćemo u nedelju, 15. aprila u 16 časova posetiti oficirsko groblje Langvaser u Nirnbergu i tamo služiti pomen oficirima Jugoslovenske vojske koji su u Drugom svetskom ratu ovde skončali život kao ratni zarobljenici - kaže protojerej Marinko Radmilo.

Radovanje dece

Posle liturgije u porti hrama organizovano je tradicionalno tucanje jajima, čemu su se posebno obradovala deca i mladi. Tu je nastavljeno druženje i pravo veselje uz posluženje, pa su cele porodice po lepom vremenu provele deo najvećeg praznika



 

 

 

2024 © - Vesti online