Sreda 11.04.2018.
15:51
Vestionline, Tanjug

Gojkovićeva: Nemojte da vičete na mene, je l' to jasno?

Tanjug
Maja Gojković ne dozvoljava uvrede i vikanje

U prenosu se nije moglo čuti šta je Đurišić govorio, a Gojković je istakla da neće dozvoliti vređanje predsednika parlamenta, "kako god da se zove".

- Bez urlanja i bez vikanja u toku glasanja. Kad ste u parlamentima širom sveta, znam da ste vrlo tihi i mirni i da poštujete pravila, te vas pozivam da poštujete i svoj nacionalni parlament, a ne da se ponašamo drugačije u Briselu i Strazburu, a kad smo u Beogradu, onda pravimo haos - rekla je Gojković.

Obrazlažući izmene i dopune Zakona o odbrani, koje je predložio, poslanik DS Radoslav Milojičić je naveo da je dobro da se promeni Zakon o odbrani i da to nema veze ni sa jednom političkom partijom.

Pred poslanicima je set finansijskih zakona, između ostalog će raspravjlati o izmenama i dopunama Zakona o PDV i akcizama.

Raspravljaće se o predlogu zakona o planskom sistemu Srbije, zatim o izmenama i dopunama zakona o deviznom poslovanju, kao i o dopunama zakona o računovodstvu.

Na dnevnom redu su dopune Zakona o reviziji, izmene i dopune Zakona o faktoringu, poreskom postupku i administraciji.

Poslanici bi po utvrđuvanju dnevnog reda trebalo da raspravljaju i o davanju garancije za izgradnju vetroparka "Kostolac", o garancijama za Srbijagas, a polemisaće se o izmeni i dopuni Konvencije o privremenom uvozu. 

Među tačkama je i potvrđivanja finansijskog ugovora za železničku prugu Niš-Dimitrovgrad kao i još nekoliko sporazuma.

Skupština će raspravljati i o izboru članova Državne revizorske institucije (DRI), organizaciji rada Narodne skupštine i izboru člana Komisije za hartije od vrednosti.
 

2024 © - Vesti online