Sreda 11.04.2018.
18:18
Đ. Barović - Vesti

Pucnjava ispred srpske kasarne?!

EPA
Napeta situacija u Bangiju

Kako "Vesti" nezvanično saznaju, u noći između ponedeljka i utorka, oko dva sata, neposredno uz kapiju gde su smešteni srpski vojnici došlo je do razmene puščane vatre.

- Vatra je razmenjivana najmanje desetak minuta, ali nakon toga niko nije dovezen u bolnicu, pa je gotovo sigurno da među pripadnicima UN nema povređenih. Svi pripadnici mirovne misije dobili su naređenje o povišenim merama bezbednosti koje podrazumevaju obavezno nošenje pancir prsluka i korišćenje isključivo blindiranih automobila za prevoz - ističe naš izvor.

Prema krajnje šturim informacijama pojedinih zapadnih medija, pripadnici UN bili su napadnuti i u noći između nedelje i ponedeljka, i to samo dan nakon vojne operacije razoružavanja militantnog islamskog krila El Seleka. Prema izveštaju Njuz 24, pripadnici UN su napadnuti u blizini predsedničke palate, i to u prvom takvom incidentu od kada je predsednik Faustin-Arćange Touadera izabran 2016. godine.

Napad je trajao oko pola sata, a napadači su došli na motorima i sa vozilima sa lažnim oznakama UN. Ranije je saopšteno da je u sukobu misije UN sa militantnim islamistima dvoje ljudi poginulo, a 56 ranjeno, uključujući i 11 pripadnika UN iz egipatskog kontingenta.

Kakva je trenutna situacija u ovoj državi, ali i šta se događa sa srpskim mirovnjacima, pokušali smo da saznamo u Ministarstvu odbrane Srbije. Ali, do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor na zvaničan zahtev.

2024 © - Vesti online