Sreda 11.04.2018.
11:48
Vestionline, Tanjug

Izrael: Ne pristajemo na iransku omču oko vrata

Reuters
Izrael ne dozvoljava Iranu da "zavlada" u Siriji

- Ne znam šta se dogodilo tamo niti ko je izveo napad. Jedno sigurno znam: Nećemo dozvoliti da se Iran učvrsti u Siriji ni po koju cenu. Nemamo drugog izbora - izjavio je on tokom posete severnom delu Izraela. 

Tokom posete Kacrinu na Golanskoj visoravni, Liberman je kazao da bi prihvatanje iranskog vojnog prisustva u Siriji bilo slično "pristanku da Iranci stave omcu oko naših vratova" i dodao da to neće dozvoliti.

Prema njegovim rečima, postoje oni koji to mogu da zaustave bez upotrebe vojne sile.

- Nadam se da će ta tela delovati i učiniti pravu stvar. U njihovoj je nadležnosti da spreče Iran da se učvrsti u Siriji bez nepotrebnog sukoba - rekao je Liberman.

Upitan da li brine zbog izjava američkog predsednika Donalda Trampa, koji je nedavno izjavio da će se povući iz Sirije, Liberman je odgovorio da je ta zemlja najveći prijatelj Izraela, strateški partner  koji stalno podržava jevrejsku državi što se videlo u poslednjih nekoliko dana u Savetu bezbednosti UN.

- Istovremeno, to je najveća supersila na svetu, sa svojim interesima i politikama, i poštovaćemo svaku odluku Bele kuće - rekao je Liberman.

2024 © - Vesti online