Sreda 11.04.2018.
09:11
Vestionline, Tanjug

"Lažu, nema stručnjaka na kosovskoj strani"

EPA//Valdrin Xhemaj

On je to rekao povodom najava iz Brisela i Prištine da će polazna osnova za definisanje krovnog akta biti primedbe i zaključci kosovskog ustavnog suda.

- Istina o Asocijaciji (ZSO) ne leži u odluci Ustavnog suda kako to ponavljaju predstavnici vlasti u Prištini bez prestanka, već istina leži u političkom kompromisu do kojeg lako može doći, jer je Srbija izjavila da ova Asocijacija nikome ne služi, a najmanje Srbima, sa nadležnostima koje dozvoljava Ustavni sud Kosova - naveo je Burjani. 

Burjani je za prištinsku Bota sot rekao da će "za Kosovo ovo biti bolan kompromis i da se još uvek ne zna ko će biti u stručnoj ekipi". 

- Ispada da će ovo biti bolan kompromis za Kosovo, izgleda da će se to dogoditi dok ne prestaju laži o tome da ne znaju ko će biti u timu stručnjaka. Lažu u vezi sa tom temom, nema stručnjaka ni u briselskom dijalogu na kosovskoj strani, sve su to nekompetentne osobe i neprofesionalne osobe, politički koordinator je analfabet, tako da se posao ne obavlja dobro - izjavio je Burjani.

2024 © - Vesti online