Ponedeljak 09.04.2018.
20:49 >> 22:12h
Vestionline

Brejk Podgoričana: Budućnost povela u finalu protiv Zvezde

M. Todorović
Nije izostala ni atrakcija: Lepo zakucavanje Dejana Davidovca

U dvorani "Aleksandar Nikolić" odigrano je pravo finale, a tribine su bile ispunjene do poslednjeg mesta. Ipak, gosti su poveli od početka i diktirali ritam u prvom periodu. Deo druge i skoro cela treća četvrtina je pripala Crvenoj zvezdi. Treba napomenuti da nijedna ekipa nije imala prednost veću od deset poena.

Ipak, u poslednjoj četvrtini je Budućnost bila u vođstvu i uspela da zadrži prednost do kraja. Ovo je treća pobeda Podgoričana nad crveno-belima ove sezone u isto toliko međusobnih mečeva. Sada im je put do titule znatno olakšan, ali nema sumnje da prava borba tek predstoji.

Budućnost je do pobede predvodio Nikola Ivanović sa 20 poena, a pratili su ga Nemanja Gordić sa 18, Džastin Doelman sa 13 i Kajl Gibson sa deset. Kod Crvene zvezde je najbolji bio Alen Omić sa 14 poena, a istakli su se još Tejlor Ročesti sa 13, Stefan Janković sa 12 i Džejms Feldin sa deset.

M. Todorović
Alen Omić je bio najefikasniji u Crvenoj zvezdi

Obe ekipe su u gotovo svim statističkim parametrima bile izjednačene, ali su u jednom delu Podgoričani bili bolji. Od 21 slobodnog bacanja realizovali su 18, dok je Zvezda od 19 bacanja iskoristila samo 11. 

Drugi meč igra se već u utorak od 18.30 časova, a onda se ekipe sele u Podgoricu gde se utakmice igraju u petak i subotu. Ukoliko bude potrebe, peta utakmica će se igrati sledećeg ponedeljka u Beogradu.

2024 © - Vesti online