Ponedeljak 09.04.2018.
16:00 >> 16:25h
Vestionline, Tanjug

Vučić se sastao sa Čovićem u Mostaru: Važno je da pokažemo koliki značaj Mostar ima za Srbiju

Predsedništvo Srbije
Vučić i Čović

Za njihov susret vlada veliko medijsko interesovanje, te je ogroman broj televizijskih i novinarskih ekipa sačekao šefa srpske države ispred sedišta hrvatskog člana Predsedništva BiH. 

Pralje na Neretvi

Čović je srpskom predsedniku darovao, kao lični poklon, sliku "Pralje na Neretvi", 1976, autora, mostarskog slikara Vlade Puljića.
"Dragom prijatelju, Aleksandru Vučiću, Predsedniku Republike Srbije od Dragana Čovića, hrvatskog člana Pređedništva Bosne i Hercegovine", navedeno je u posveti na poleđini slike.

Vučić u Mostaru sutra otvara 21. Međunarodni privredni sajam, na kojem će se Srbija, kao zemlja - partner, predstaviti kroz učešće više od 60 najjačih srpskih kompanija, kao i pratećim kulturnim programom. 

- Važno je da pokažemo koliki značaj Mostar ima za Srbiju u smislu saradnje, budućnosti i boljih privrednih kontakata - poručio je predsednik Vučić nakon sastanka sa Draganom Čovićem.

Pored ekonomije i bilateralnih i regionalnih tema, predsednika u Mostaru očekuju i značajni politički razgovori, budući da će sutra razgovarati sa Bojkom Borisovim, predsednikom Bugarske koja predsedava EU, a jedna od tema mogla bi da bude predstojeći Samit EU - Zapadni Balkan, u Sofiji

Španija je jedna od tri zemlje koje, prema dosadašnjim informacijama, neće da učestvuju u svojstvu članica EU ukoliko na samitu učestvuje nepriznato Kosovo, odnosno predstavnici Prištine.

Inače, predsednik Vučić je poslednji put boravio u Mostaru pre mesec dana, 6. marta, kada je učestvovao na trilateralnom sastanak članova Predsedništva BiH i predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. 

Vučić je, tada, pozvao privrednik na sajam u Mostaru na kom je Srbija zemlja partner. 

U Mostar, povodom Sajma privrede, dolaze i predsednik Crne Gore Filip Vujanović, i hrvatski premijer Andrej Plenković. 

2024 © - Vesti online