Ponedeljak 09.04.2018.
12:34
Vestionline

Đorđević ide u Oklahomu

M. Todorović
Novo iskustvo: Aleksandar Đorđević

Đorđević će u Oklahomu otići na poziv srpskog trenera Darka Rajakovića, koji je trenutno pomoćnik Bilija Donovana u „Grmljavini.“ Đorđević će boravak u SAD iskoristiti za usavršavanje i napredak u sve bogatijoj trenerskoj karijeri.

Inače, 39-godišnji Rajaković je u timu iz Zapadne konferencije od 2014. godine kada je počeo da radi u stručnom štabu tima kao pomoćnik prethodnom treneru Skotu Bruksu. Pre toga je u trenerskoj karijeri radio u mlađim kategorijama čačanskog Borca i Crvene zvezde.

Biće to drugi susret legendarnog plejmejkera i trofejnog trenera jugoslovenske i srpske košarke sa najjačom svetskom košarkaškom ligom - kao igrač Đorđević je 1996. godine u Portland Trejl Blejzersima odigrao samo osam utakmica uz skromnu minutažu i učinak, iako je u to vreme bio jedan od najslavljenijih evropskih igrača.

Đorđević je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio Olimpiju iz Milana, Beneton iz Treviza, Panatinaikos i Bajern, a trener reprezentacije Srbije je od 2013. godine - do sada je osvojio tri srebrne medalje na Evrobasketu 2017. godine, Svetskom prvenstvu 2014. i Olimpijskom igrama 2016. godine.

2024 © - Vesti online