Nedelja 08.04.2018.
20:31
Vestionline, Blic. rs

Ruskinja umrla u najgorim mukama: Greškom joj ubrizgali formalin i živu je balzamovali!

yiutube.com/DailyNewsUSA
Umrla u agoniji zbog užasne greške lekara: Jekaterina Fedjaeva

Njena majka je optužila lekare za "ubistvo", jer su pacijentkinju greškom priključili na infuziju formalinom (rastvor formaldehida), koji se ubrizgava u tela pokojnika kako bi se usporilo raspadanje tela.

Jekaterina je primljena u bolnicu u rodnom gradu Uljanovsku radi rutinske hirurške intervencije, ali je zbog greške lekara dva dana imala nepodnošljive bolove i grčeve, pre nego što je pala u komu. Priključili su je na aparate za održavanje života i srce je više puta prestajalo da radi. Kada su je avionom prevezli u bolnicu u Moskvi, probudila se iz kome, ali je ipak preminula od posledica otkazivanja organa.

Majka Galina Barišnjikova i njen suprug Igor posetili su je kada je posle operacije vraćena na odeljenje.

- Noge su joj se mrdale, imala je konvulzije, celo telo joj se treslo. Obula sam joj čarape, zatim i bademantil, pokrila sam je ćebetom, ali je i dalje sva drhtala - kaže ona.

Neprekidno su je mučili bolovi u stomaku i povraćala je.

- Ljudi koji su je operisali znali su da su joj ubrizgali nešto pogrešno. Trebalo je da preduzmu hitne mere, ali nisu uradili ništa - kaže očajna majka Galina.

Pošto joj se stanje sve više pogoršavalo, Jekaterinu su prevezli na odeljenje intenzivne nege. Galina je potražila lekare i zatekla ih kako "raspravljaju o tome kako da joj kažu da su napravili strašnu grešku". Ipak, nisu joj rekli celu istinu, već samo da je u pitanju medicinska greška, da joj je ćerka u komi, a da joj srce, pluća i jetra ne funkcionišu. Nakon toga su pacijentkinju premestili u regionalnu kliniku i tek tada su roditelji saznalii istinu:

- Umesto fiziološkog rastvora, ubrizgali su joj formalin - kaže njena mama.

Na klinici su primenili 52 leka u očajničkom pokušaju da joj spasu život, da bi je potom prevezli u Moskvu, gde je umrla.

Jekaterina je sahranjena sedmog aprila i u toku je krivična istraga o slučaju.

2024 © - Vesti online